مهمترین فاکتورهای فاندامنتال موثر در نرخ ارزها در بازار فارکس

بسیاری از عوامل و فاکتورهای فاندامنتال وجود دارند که بر ارزش ارزها در بازار فارکس تاثیر می گذارند. چه بر اساس تحلیل بنیادی تحلیل تکنیکال معامله کنیم، باید این عوامل را بشناسیم تا بازار ارز را درک کنیم.

بطور کلی این عوامل اساسی، مربوط به انتشار اخبار اقتصادی و رویدادهایی هستند که تأثیر مستقیمی بر ارزش پول دارند. اگر بخواهیم بر اساس تحلیل فاندامنتال معامله کنیم، باید روی این اخبار و گزارشها تمرکز کنیم و بر اساس نتایج آنها تصمیم بگیریم. بیایید نگاهی به عوامل اساسی مهمی که بر ارزش پول تأثیر می گذارد بیندازیم.

نرخ بهره INTEREST RATE

نرخ بهره که بی شک از مهمترین فاکتورهای فاندامنتال موثر در بازار ارز به شمار می رود، مبلغی است که بانک مرکزی در صورت گرفتن وام از بانک، آن را دریافت می کند. بانک‌های مرکزی نرخ بهره را برای کنترل عرضه پول کشور تغییر می‌دهند. بنابراین، مستقیماً بر ارزش پول تأثیر می گذارد.

تغییرات نرخ بهره که توسط هر یک از بانک‌های مرکزی تاثیرگذار جهان انجام می‌شود، می‌تواند تاثیر زیادی بر بازار ارز داشته باشد.

این تغییرات نرخ معمولا پاسخی به شاخص های اقتصادی مشاهده شده در طول ماه است. آنها به طور بالقوه می توانند بازار را بلافاصله و با قدرت کامل حرکت دهند.

تغییرات شگفت‌انگیز نرخ بهره می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر معاملات تریدرها داشته باشد. بنابراین، درک نحوه پیش‌بینی و واکنش به گزارشهای مربوط به نرخ بهره در تلاش برای تضمین سود بسیار مهم است.

نرخ تورم INFLATION RATE

تورم قدرت خرید پول است. تورم کمتر به معنای قدرت خرید بیشتر است و تورم بالاتر، قدرت خرید کمتر است. حال این سوال برای یک تریدر فارکس مطرح می شود که تورم چه تاثیری بر نرخ ارز دارد؟

پاسخ: وقتی تورم بالا باشد، ارزش پول یک کشور ضعیف می شود. به این دلیل که کالاها گران تر می شوند و برای سرمایه گذاران جذابیت کمتری برای معاملات پیدا می کند. عکس آن نیز صادق است. وقتی تورم پایین است، یک ارز قوی تر است و نرخ ارز طبیعتا افزایشی خواهد بود.

تورم معمولاً با استفاده از شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) اندازه گیری می شود که هزینه سبدی از کالاها و خدمات مصرفی را ردیابی می کند.

تغییرات در تورم می‌تواند تأثیر عمده‌ای بر بازارهای مالی داشته باشد، زیرا بر قدرت خرید تأثیر می‌گذارد و می‌تواند تغییری در سیاست پولی بانک مرکزی ایجاد کند.

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) CONSUMER PRICE INDEX

CPI قیمت نیاز مصرف کننده است. هر افزایشی در CPI برای ارز مضر است، در حالی که کاهش CPI برای ارز خوب است. شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) اندازه گیری میانگین تغییر در طول زمان در قیمت های پرداخت شده توسط مصرف کنندگان شهری برای یک سبد بازار از کالاها و خدمات مصرفی است.

CPI یکی از محبوب ترین معیارهای تورم و کاهش تورم است. گزارش CPI از روش نظرسنجی، نمونه‌های قیمت و وزن‌های شاخص متفاوتی نسبت به شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) استفاده می‌کند که تغییرات قیمت‌های دریافتی توسط تولیدکنندگان کالا و خدمات ایالات متحده را اندازه‌گیری مینماید.

شاخص قیمت تولید کننده (PPI) PRODUCER PRICE INDEX

PPI مخفف عبارت Producer Price Index است و تغییر در قیمت کالاها و خدمات نهایی فروخته شده توسط تولیدکنندگان را اندازه گیری می کند. داده‌های PPI نشان‌دهنده تغییر ماهانه در میانگین قیمت یک سبد کالایی است که توسط تولیدکنندگان خریداری می‌شود.

PPI قیمت محصولات یا عناصر کسب و کار است. افزایش PPI به این معنی است که کسب و کارها برای خرید مواد خام به پول بیشتری نیاز دارند که ممکن است نرخ محصول نهایی را افزایش دهد.

PPI احتمالاً با CPI برای هر دوره زمانی مشخص متفاوت است زیرا تولیدکنندگان هم کالاهای مصرفی و هم کالاهای واسطه ای را در مراحل مختلف به سایر مشاغل می فروشند.

شاخص خرده فروشی RETAIL SALES

خرده فروشی تعداد محصولات و خدمات خریداری شده توسط مصرف کنندگان را نشان می دهد. افزایش خرده فروشی نشان دهنده فعالیت بیشتر مصرف کننده در بازار است که برای ارزش ارز مفید است.

شاخص خرده خرده فروشی تقاضای مصرف کننده را با محاسبه کل کالاهای فروخته شده در یک دوره معین اندازه گیری می کند. تقاضای مصرف کننده به عنوان شاخصی از رفاه مالی یک اقتصاد و اینکه آیا به سمت انقباض یا انبساط پیش می رود در نظر گرفته می شود. در ایالات متحده هزینه های مصرف کننده یا خرده فروشی 70 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.

گزارش خرده فروشی ایالات متحده توسط اداره سرشماری ایالات متحده، بخشی از وزارت بازرگانی ایالات متحده منتشر شده است. اداره سرشماری مسئول جمع آوری و انتشار داده های اقتصادی مربوط به خرده فروشی، در میان سایر شاخص های کلیدی اقتصادی است.

ذخیره ارزی FOREIGN EXCHANGE RESERVE

بطور کلی ذخیره ارزی مقدار پولی است که در بانک مرکزی ذخیره می شود. افزایش ذخایر خارجی برای اقتصاد و ارزش پول یک کشور مثبت است.

درواقع ذخایر ارزی وجه نقد و سایر دارایی های ذخیره مانند طلا و نقره است که توسط بانک مرکزی یا سایر مقامات پولی نگهداری می شود که غالبا به منظور تعادل پرداخت های یک کشور در دسترس است و بر نرخ ارز رسمی آن کشور تأثیر می گذارد.  ذخایر ارزی بسیاری از کشورها بصورت  یک یا چند ارز معتبر دنیا نگهداری می شوند، که امروزه عمدتاً دلار ایالات متحده و تا حدی یورو به عنوان های ارزهای ذخیره جهان شناخته می شوند.

بزرگترین دارنده ذخایر ارزی کنونی جهان، چین است، کشوری که بیش از 3 تریلیون دلار از دارایی های خود را به صورت ارز خارجی در اختیار دارد.
بیشتر ذخایر آنها به دلار آمریکا نگهداری می شود. یکی از دلایل این امر این است که تجارت بین‌المللی را آسان‌تر می‌کند زیرا بیشتر معاملات با استفاده از دلار آمریکا انجام می‌شود.

حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (NFP) NON-FARM PAYROLL

در اولین جمعه هر ماه، آمار کار ایالات متحده تعداد افراد بیکار در ایالات متحده را اعلام می کند. از آنجایی که دلار آمریکا پر استفاده ترین ارز در سطح جهان است، هرگونه تغییر در NFP بر کل بازار فارکس تأثیر می گذارد.

این گزارش  شامل نرخ بیکاری ایالات متحده، میانگین درآمد ساعتی و نرخ مشارکت نیز می شود. اگرچه اهمیت آن در سال های اخیر تا حدودی کمرنگ شده است، اما NFP هنوز یکی از مهم ترین شاخص های اقتصادی و از فاکتورهای فاندامنتال مهم برای تریدرهای فارکس است.

تأثیر NFP در فارکس، معمولاً محدود به جفت ارزهایی است که شامل دلار آمریکا می شود. اگر نتایج بالاتر از حد انتظار باشد، این امر تأثیر تقویتی بر دلار آمریکا دارد، در حالی که اگر نتیجه کمتر از حد انتظار باشد، دلار اغلب تضعیف می‌شود.

جلسات بانک مرکزی CENTRAL BANK MEETS

بانک‌های مرکزی هر کشور در هر فصل چشم‌اندازی از اقتصاد داخلی و بین‌المللی ارائه می‌کنند. در این جلسه هر بخث و گفتگو و تصمیمی ب روی ارزش ارز تاثیر می گذارد. ما باید مراقب باشیم که بانک‌های مرکزی چگونه به جلسه بانک‌های مرکزی واکنش نشان می‌دهند تا چشم‌اندازی از ارزش ارز داشته باشیم.

البته طبیعتا بانک های مرکزی در بازار فارکس تاثیرگذار هستند که جز اقتصادهای برتر دنیا باشند. فدرال رزرو آمریکا یکی از قدرتمندترین بانک های مرکزی در جهان است. بانک مرکزی اروپا بر سیاست های منطقه یورو نظارت می کند. سایر بانک های مرکزی قابل توجه عبارتند از: بانک انگلستان، بانک ژاپن، بانک ملی سوئیس، بانک کانادا، و بانک های رزرو استرالیا و نیوزلند هستند که تصمیماتی که این بانکها می گیرند می تواند جز فاکتورهای مهم فاندامنتال برای تریدرهای فارکس باشد.

در کنار عوامل بنیادی فوق الذکر، یک حرکت سیاسی، بلایای طبیعی و غیره نیز جز فاکتورهای فاندامنتال موثر بر بازار ارز  هستند.

جهت آشنایی بیشتر با اصطلاحات و کلمات تخصصی بازار فارکس، می توانید از واژه نامه فارکس استفاده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *